Vill vekst i den japanske kjæledyrindustrien midt i epidemien!Inspirasjon fra grenseoverskridende selgerutvalg

Japan har alltid omtalt seg selv som et "ensomt samfunn", og sammen med det alvorlige aldringsfenomenet i Japan, velger flere og flere mennesker å oppdra kjæledyr for å lindre ensomhet og varme livene deres.

hundesenger

Sammenlignet med land som Europa og Amerika, er ikke Japans historie om kjæledyreiere spesielt lang.I følge «2020 National Dog and Cat Breeding Survey» av Japan Pet Food Association nådde imidlertid antallet kjæledyrkatter og -hunder i Japan 18,13 millioner i 2020 (ekskludert herreløse katter og hunder), til og med over antallet barn under 15 år i landet (per 2020, 15,12 millioner mennesker).

Økonomer anslår at størrelsen på det japanske kjæledyrmarkedet, inkludert kjæledyrhelse, skjønnhet, forsikring og andre relaterte bransjer, har nådd rundt 5 billioner yen, tilsvarende omtrent 296,5 milliarder yuan.I Japan og til og med rundt om i verden har COVID-19-epidemien gjort kjæledyrhold til en ny trend.

hundeklær

Nåværende situasjon for det japanske kjæledyrmarkedet

Japan er en av de få "kjæledyrmaktene" i Asia, med katter og hunder som den mest populære kjæledyrtypen.Kjæledyr regnes som en del av familien av japanere, og ifølge statistikk bruker 68 % av hundehusholdninger over 3000 yen per måned på kjæledyrpleie.(27 USD)

Japan er en av regionene med den mest komplette kjæledyrforbruksindustrien i verden, bortsett fra viktige ting som mat, leker og daglige nødvendigheter.Nye tjenester som kjæledyrpleie, reise, medisinsk behandling, bryllup og begravelser, moteshow og etiketteskoler blir også stadig mer populære.

På fjorårets kjæledyrutstilling fikk avanserte intelligente produkter mye oppmerksomhet.For eksempel kan en smart kattesandbasseng med innebygde sensorer og mobiltelefonkobling automatisk telle relevante data som vekt og brukstid når en katt går på do, og gi kjæledyreiere betimelig informasjon om kjæledyrets helsestatus.

Når det gjelder kosthold, spiller helsekost for kjæledyr, spesiell formelfôr og naturlige sunne ingredienser en ekstremt viktig rolle i det japanske kjæledyrmarkedet.Blant dem inkluderer mat spesielt utviklet for kjæledyrhelse beroligende mentalt stress, ledd, øyne, vekttap, tarmbevegelser, deodorisering, hudpleie, hårpleie og mer.

hundebur

I følge data fra Yano Economic Research Institute i Japan nådde markedsstørrelsen på kjæledyrindustrien i Japan 1570 milliarder yen (omtrent 99,18 milliarder yuan) i 2021, en år-til-år økning på 1,67 %.Blant dem er størrelsen på kjæledyrmatmarkedet 425 milliarder yen (omtrent 26,8 milliarder yuan), en år-til-år økning på 0,71 %, og utgjør omtrent 27,07 % av hele kjæledyrindustrien i Japan.

På grunn av den kontinuerlige forbedringen av medisinske tilstander for kjæledyr og det faktum at 84,7 % av hundene og 90,4 % av kattene holdes innendørs hele året, er kjæledyr i Japan mindre utsatt for sykdom og lever lenger.I Japan er forventet levealder for hunder 14,5 år, mens forventet levetid for katter er omtrent 15,5 år.

Veksten av eldre katter og hunder har ført til at eiere håper å opprettholde helsen til sine eldre kjæledyr ved å supplere ernæring.Derfor har økningen i eldre kjæledyr direkte drevet veksten av high-end kjæledyrmatforbruk, og trenden med humanisering av kjæledyr i Japan er tydelig i sammenheng med oppgradering av kjæledyrproduktforbruk.

Guohai Securities uttalte at i henhold til Euromonitor-data var forskjellige spesialbutikker som ikke var detaljhandel (som kjæledyrsupermarkeder) den største salgskanalen for mat i Japan i 2019, og sto for opptil 55 %.

Mellom 2015 og 2019 forble andelen japanske dagligvarebutikker, blandede forhandlere og veterinærklinikker relativt stabil.I 2019 utgjorde disse tre kanalene henholdsvis 24,4 %, 3,8 % og 3,7 %.

Det er verdt å nevne at på grunn av utviklingen av e-handel har andelen nettkanaler i Japan økt litt, fra 11,5 % i 2015 til 13,1 % i 2019. Utbruddet av 2020-epidemien har ført til den voldsomme veksten av nett salg av kjæledyrprodukter i Japan.

For grenseoverskridende e-handelselgere som ønsker å bli selgere av kjæledyrkategorier i det japanske markedet, anbefales det ikke å velge kjæledyrmatrelaterte produkter, som de fem beste gigantene i den japanske kjæledyrfôrindustrien, Mars, Eugenia, Colgate, Nestle , og Rice Leaf Price Company, har markedsandeler på henholdsvis 20,1 %, 13 %, 9 %, 7,2 % og 4,9 %, og øker år for år, noe som resulterer i hard konkurranse.

Hvordan skille seg ut og utnytte fordelene fra innenlandske kjæledyrindustrimerker i Japan?

Det anbefales at selgere på tvers av landegrensene starter med høyteknologiske kjæledyrprodukter, som vanndispensere, automatiske matere, kameraer til kjæledyr osv. Og områdene rundt som emballasje for kjæledyr, stell av kjæledyr og kjæledyrleker kan også tjene som inngangsparti. poeng.

Japanske forbrukere verdsetter kvalitet og sikkerhet, så selgere over landegrensene må oppnå relevante kvalifikasjoner når de selger relaterte produkter for å redusere unødvendige problemer.Selgere for e-handel på tvers av landegrensene i andre regioner kan også henvise til forslag til valg av japanske kjæledyr-produkter.I den nåværende situasjonen hvor epidemien fortsatt er alvorlig, er kjæledyrmarkedet klar til å bryte ut når som helst!


Innleggstid: 26. august 2023